Menu CULIBLANCO por FRANCISCO NIETO

martes, 9 de octubre de 2012

Ús de pilotes oficials en les competicions de la Federació Catalana de Fútbol


Comentaba con Carles presidente del CF MONTORNÈS el tema este de los balones de la Federación Catalana de fútbol, el porque de sus utilización obligatorio, si tenían calidad para la práctica de fútbol, si eran muy caros, etc... y gentilmente me ha hecho este articulo para explicarlo. 


A petició de Francisco Nieto (Culiblanco).
Article.
Ús de pilotes oficials en les competicions de la Federació Catalana de Fútbol

L’assemblea general de la Federació Catalana de Futbol va acordar que tots els equips que participin en les diverses competicions de futbol que organitza, utilitzes sin  obligatòriament la mateixa pilota de futbol oficial.
Així la FCF ha fet una tria i ha adjudicat a la marca wala la confecció d’aquesta pilota. A més de ser l’únic distribuidor oficial.
Hi ha dos tipus de pilotes, unes per futbol7 i altres per futbol11. La de futbol 7, del número 4, és de color blanca amb un dibuix vermell i la de futbol11, del número 5, és blanca amb un dibuix negre.
Les podeu veure al web de la FCF, www.fcf.cat.




Els clubs segons la circular rebuda, de recordatori, que es transcriu a continuació, hem de fer, el que diu, si no es poden tenir consequències, com les que també es diuen, “Pilota oficial de la Federació Catalana de Futbol.
Les pilotes a utilitzar en els partits de competició oficial de totes les categories hauran de ser les oficials determinades per la Federació Catalana de Futbol, de les quals el club local n’haurà de tenir tres disposades per al partit (art. 196). L’incompliment d’aquesta disposició suposarà sanció econòmica pel club infractor (art.311.1).
Al respecte, us fem avinent que, tenint en compte que l’inici de les diferents competicions es produeix de forma esglaonada, en les dates de 9 de setembre , 23 de setembre i 7 d’octubre, aquesta obligació serà exigible a partir de la darrera d’aquestes dates, és a dir, a partir del dia 7 d’octubre.”
Per tant, és obliogatori, utilitzar-les com es pot veure per la circular transcrita, a partir de la jornada del 7 d’octubre de 2.012.
Els preus, van de 10,5€ la del 4, de futbol7 als 13,5€ la del 5, de futbol11. Són preus que
considero aceptables atès els preus que pagavem quan adquiriem d’altres marques, d’oferta, quan el seu preu normal estava entre els 17 i els 20€ de pvp a qualsevol botiga, amb una qualitat base bona. Ja sabem que podem trobar-les més barates.
La pilota jo la considero aceptable i de bona qualitat i em sembla correcta per a la pràctica del futbol en terrenys de gespa artificial.
També hi haurà una altra conseqûència positiva. Tots els jugadors es trobaran amb la mateixa pilota al terreny de joc que ferà que per aquesta causa no hi trobin diferències al golpejar-les.
Jo personalmente penso que la FCF, podia haver obtingut un preu millor de cara als clubs, sabent que a Catalunya n’hi ha més de 1.000, més grans o més petits. Podeu fer nùmeros. El que passa és que segurament, tindrà comissió per cadascuna de les pilotes que es vengui, ja que el procés de compra s’ha de fer a través de la pàgina web de la FCF.
També penso, que les altres marques voldran continuar venent les seves pilotes i per això hauran d’ajustar preus amb les de característiques semblants. En teoria això pot beneficiar als clubs, doncs podrem trobar de similars característiques a millor preu que fins ara. Està clar que
únicament per utilitzar-les en entrenaments i en partits no oficials.
Potser, la FCF hauria d’homologar pilotes de marques diferents amb característiques semblants.
Bé, el temps ens dirà.

Octubre 2012.
Carles Gil
President del CF Montornès

No hay comentarios: