Menu CULIBLANCO por FRANCISCO NIETO

viernes, 18 de marzo de 2022

Presentada oficialmente la 27ª Mitja Montornès en la Roca del Vallès 16-03-22


 Presentada oficialmente la 27ª Mitja Montornès en la Roca del Vallès 16-03-22

La Sala de la Concòrdia de l’Ajuntament de Montmeló va acollir la presentació de la 27ª Mitja Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca, amb dos anys de retard després dels ajornaments i suspensions obligades per la pan
dèmia de COVID19.

Entre els més de 80 assistents, els alcaldes i alcaldesses de les quatre poblacions que participen de l’organització de la Mitja, patrocinadors, col·laboradors, entitats... tot el teixit que fa possible aquesta ja clàssica i històrica prova de fons del calendari de curses. L’acte va comptar amb la participació del grup Combo de l’Escola de Música de Montmeló, que va obrir l’acte amb un emotiu “ho tenim tot” (Dausà).

Es van detallar les principals novetats d’aquesta edició, que pivota entorn als ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) per tal de estructurar i fer visibles les accions socials, esportives i mediambientals entorn de la Mitja i els actes relacionats, en els ja més consolidats compromisos de la Mitja i Henkel amb el territori.

 
                                                       Facebook CULIBLANCO 

                                                         Youtube CULIBLANCO


Es dona continuïtat als projectes igualitaris, on l’esport uneix i fomenta aquesta igualtat social i de gènere: un anys més s’han organitzat, en col·laboració amb l’Ajuntament de Montornès, els entrenaments “còrre per la igualtat” per fomentar la pràctica de l’esport entre la població, especialment entre les dones. També es mantenen, per reconèixer la vàlua dels atletes més veterans, tres categories diferenciades (de 61 a 70, de 71 a 80 i de més de 80 anys) on abans només hi havia una categoria. Aquest any podrem comptar amb 1500 atletes, entre els que destaquen l’atleta del Club Miquel Corbera, campió de Catalunya de Trail absolut a Lloret fa uns dies i que te una marca de 1h5 a Mitja Marató i que baixa de la mitja hora als 10mil. Aquest any l’aposta ha estat per incentivar la participació popular i d’atletes locals.Aquesta Mitja és organitzada per un Club d’Atletisme, és feta d’atletes per atletes, ajustant-se a les seves necessitats: llebres, zona d’escalfament, vestidors, dutxes, guarda-roba, foto d’arribada, diploma, cronometratge per xip... i el ja conegut lot de regal de Henkel, patrocinador principal de la Mitja, junt amb una samarreta tècnica “Luanvi”. Des de fa ja 14 edicions, la Mitja i Henkel col·laboren amb diferents entitats i organitzacions amb donacions solidàries, amb 33.000 euros acumulats en donacions. Aquesta 27a. Edició, també es col·labora amb altres iniciatives solidàries, ja sigui per visualitzar o promoure investigació de malalties minoritàries o per la integració de col·lectius en risc.

Aquest any, Henkel, dins aquest compromís social amb el territori, donarà un euro per cada inscrit de la Mitja i la Cursa dels 6km i la recaptació anirà destinada a Creu Roja de Granollers, per a la realització de un programa d’aula verda al centre de refugiats comarcal, projecte que abarca jovent, mediambient i integració social. S’afegirà a la recaptació un euro més per cada fotografia a la carpa del “movimiento Piu”, que serà un any més instal·lada a l’arribada.

 

Al torn dels parlaments, van intervenir-hi Teresa Sorribas, Vicepresidenta de l’Assemblea Comarcal de Creu Roja a Granollers i  Mercè Rosich Vilaró, Presidenta  de la Federació Catalana d’Atletisme, coincidint en destacar la importància de projectes com la Mitja Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca, fortament consolidats i fets des del territori.

 Va tancar l’acte l’alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez, que va retre un homenatge a Fermín García, finat al 2019 i persona molt lligada a l’esport i a la Mitja.

La ja clàssica fotografia dels alcaldes i alcaldessa, entitats i patrocinadors amb la samarreta oficial de la Mitja 2022 va servir per visualitzar aquest compromís i vinculació de la Mitja i el territori.

La Mitja Montornès tindrà lloc el diumenge 27 de març, amb sortida a les 10h des de la Zona Esportiva Municipal Les Vernedes, de Montornès del Vallès. Hi ha previstos diversos punts d’animació al llarg del recorregut, per amenitzar la cursa. Els organitzadors han posat a la venda 1500 dorsals per totes les curses del cap de setmana i el ritme d’inscripcions és bo i s’estaria prop ja dels 1300 inscrits i inscrites.

Podreu trobar tota la informació en detall al web de la Mitja www.mitjamontornes.com


Club Atletismo Montornès.

 


@CULIBLANCO

No hay comentarios: